1. INDLEDNING

Dette er privatlivspolitikken for Rituals Cosmetics Enterprise B.V. (Keizersgracht 683, 1017 DW Amsterdam, Holland) (herefter: ”Rituals”, ”vi” eller ”os”). Den korrekte håndtering af personoplysninger er meget vigtig for os. Derfor er vi meget omhyggelige, når vi behandler og beskytter dine personoplysninger. Dette gøres i overensstemmelse med bestemmelserne i den gældende databeskyttelseslovgivning (herunder den generelle forordning om databeskyttelse).
For at sikre dine personlige oplysninger i videst muligt omfang, overholder vi følgende kerneværdier:

  • Information: Vi ønsker at informere dig om, hvorfor og hvordan vi bruger personoplysninger. Dette er beskrevet i denne privatlivspolitik.

  • Begrænset indsamling: Vi er omhyggelige med at begrænse de oplysninger, som vi indsamler og kun bruger til det, der er nødvendigt for at sælge vores produkter og/eller levere vores tjenester (som defineret nedenfor).

  • Sikkerhed: Vi træffer de nødvendige forholdsregler for at sikre dine personoplysninger og kræver det samme af de parter, der bruger dine oplysninger på vores vegne. Rituals tester proaktivt løbende deres websites og apps ved hjælp af en automatiseret sikkerhedsscanning.

  • Fysiske personers rettigheder: Vi respekterer dine rettigheder under den gældende databeskyttelseslovgivning (herunder retten til adgang, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger i overensstemmelse med disse love).

  • Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan vi implementerer disse kerneværdier, og hvordan vi respekterer og beskytter din ret til beskyttelse af personoplysninger. Vi opfordrer dig kraftigt til at læse denne erklæring omhyggeligt, da den fremsætter det grundlag, hvorpå vi bruger dine personoplysninger, når du køber vores produkter online eller i en af vores butikker eller via Rituals’ salgssteder (”Produkter”), tilgår vores websites, interagerer med os eller på anden måde bruger vores tjenester og applikationer (samlet omtalt som: ”Tjenester”).

    Læs venligst det følgende omhyggeligt for at forstå vores opfattelser og praksisser vedrørende dine personoplysninger, og hvordan vi behandler dem.

    2. PERSONOPLYSNINGER, SOM VI INDSAMLER OG BRUGER

    De personoplysninger, som vi indsamler om dig, når du køber vores Produkter eller bruger vores Tjenester, omfatter følgende: (herefter samlet henvist til: ”Personoplysninger”):

  • Dine kontaktoplysninger. Dit navn, postadresse og andre kontaktoplysninger såsom dit telefonnummer og e-mailadresse og alle andre kontaktoplysninger, som du giver os (herunder leveringsadresse, når du køber vores Produkter online).

  • Dine elektroniske identifikationsdata og andre oplysninger, som vi automatisk indsamler, når du bruger vores online-tjenester. Når du besøger vores websites eller apps, interagerer (åbner, klikker, læser, bevæger cursoren osv.) med vores nyhedsbrev eller bliver konfronteret online med online-annoncer fra Rituals, indsamler vi automatisk data gennem din browser eller enhed ved hjælp af cookies og andre teknologier til at spore besøgende på vores website (herunder webanalyser), såsom din IP-adresse, MAC-adresse, din browseradfærd, de Produkter og Tjenester, som du kan lide, og indholdet i din forladte indkøbskurv. Læs venligst vores Cookiepolitik for flere oplysninger.

  • Dine kontooplysninger. For at udfylde din konto hos Rituals (hvis tilgængelig, fx MyRituals) (online eller i butikken via onboarding-applikationen) bruger vi dit navn, køn, kontaktoplysninger, fødselsdag (plus cpr. nr., hvis dette er linket til din fødselsdag i henhold til lokal lovgivning) og andre oplysninger, som du frivilligt giver til os, fx dit yndlingsritual, yderligere interesser og yndlingskategorier eller personlige produktråd (for eksempel soulwear, hudpleje, make-up og hårpleje).

  • Dine køb i vores butikker. Kun når du er MyRituals-medlem, kan vi kæde data fra dine køb i vores butikker til din MyRituals-profil baseret på verifikation af dine personoplysninger ved disken, som du giver (fx dit MyRituals-medlemskort(nummer), e-mailadresse og/eller mobiltelefonnummer), såsom fx beløbet og datoen for dine køb, de Produkter og Tjenester som du køber, butikkens geografiske position, betalingsstatus, bankkontooplysninger, (medarbejder-)rabat, værdibeviskode (hvis nogen), gaver med køb (hvis tilgængelig) og valgfrit personligt kort eller indgraverede data.

  • Dine køb online. For at fuldføre dine online køb via den officielle Rituals-webshop eller via Rituals’ andre officielle kanaler på de sociale medier, bruger vi dit navn, køn, telefonnummer, kontaktoplysninger og alle relevante oplysninger vedrørende dine køb, som fx beløbet og datoen for dine køb, de produkter eller tjenester du købte, den enhed du brugte til at foretage dine køb, betalingsmetode, betalingsstatus, bankkontooplysninger, (medarbejder)rabat, værdibeviskode (hvis nogen), gaver med køb (hvis tilgængelig), valgfrit personligt kort eller indgraverede data, leveringsmetode og leveringsadresse.

  • Dine oplysninger, når du bruger vores Rituals Perfume Diffuser-enhed eller -app. Hvis du bruger vores Rituals Perfume Diffuser App, registrerer vi dit navn og din e-mailadresse. For samkøre enheden med appen, indsamles oplysninger vedrørende enheden automatisk, som fx WiFi-styrke, batteritid, kamerarulle, duft, installeret version, fan-information, online/offline status. Vi indsamler og bruger også andre personoplysninger, som du frivilligt giver os, som fx værelsesstørrelse og værelsesnavn.

  • De personoplysninger du deler med os under personaliseringsprocessen, når du køber et personaliseret Rituals-produkt. Hvis du personaliserer Rituals-produkter via os, bruger vi dine personaliserede oplysninger (fx det navn, du gerne vil have placeret på Rituals-produkterne) for at være i stand til at håndtere din anmodning og levere vores tjenester til dig.

  • Dine oplysninger, når du skriver dig op til vores nyhedsbrev. For at kunne sende vores nyhedsbrev til dig med inspirations- og kommercielt indhold, bruger vi din e-mailadresse og yderligere oplysninger, hvis du tilføjer dette på din profil, som fx navn, fødselsdato og yndlingsbutik. Rituals sender også personaliserede nyhedsbreve baseret på dine personlige præferencer, hvis du har angivet disse til os.

  • Optagelser (CCTV, events og telefonoptagelser). Nogle af vores butikker bruger videoovervågningssystemer (CCTV). Når du går ind i disse butikker, bliver du optaget af vores videoovervågningssystemer. Hvis du deltager i events eller messer, som Rituals afholder eller deltager i, kan du også blive optaget, hvis vi videofilmer sådanne events eller messer. Hvis du ringer til os med spørgsmål eller en klage, vil dine telefonopkald blive optaget.

  • Dine kommunikationsdata. Alle oplysninger, som du deler, når du kommunikerer med os på e-mail, online, telefon, sociale medier eller nogen anden form, som fx spørgsmål, anmodninger eller klager.

  • Dine oplysninger om lotterier, skriv dig op og vind, lead generation-kampagner, konkurrencer eller vareprøver. Alle oplysninger, som du deler, når du deltager i lotterier, skriv dig op og vind, lead generation-kampagner, konkurrencer eller vareprøver.

  • Din rating og bedømmelse og feedback. De meninger, oplevelser, præferencer og interesser og produkt- eller eventbedømmelser, som du slår op på vores websites eller deler med os online eller på sociale medier.

  • Helbredsdata. Vi kan også indsamle oplysninger vedrørende dit helbred, som fx dine allergier. Vi bruger kun helbredsdata, som du frivilligt giver os og kun med dit forudgående samtykke eller under din anvisning og kun til de formål, der er fremsat i denne privatlivspolitik. Du til enhver tid kan afvise eller trække dit samtykke tilbage som fremsat nedenfor (se ”Dine rettigheder”).


  • 3. FORMÅL MED BRUG AF PERSONOPLYSNINGER

    De personoplysninger, som vi indsamler, anvendes udelukkende til følgende formål:

    Udførelse af vores aftale med dig: For at udføre vores forpligtelser, der opstår af kontrakter indgået mellem dig og os, og for at give dig de produkter, tjenester og oplysninger, som du anmoder om, herunder administrering og håndtering af dine anmodninger, henvendelser eller klager. Dette inkluderer også at gøre dig i stand til at foretage køb af vores produkter, deltage i vores MyRituals-program, svare på dine forespørgsler for at yde kundeservice, svare på dine henvendelser, give dig essentielle oplysninger om vores produkter og tjenester, som du anmoder om, etc.

    For vores retmæssige, kommercielle interesser: Vi bruger din personoplysninger som beskrevet ovenfor (både på aggregeret og individuelt grundlag) til det formål at annoncere vores produkter og tjenester, til at kontakte dig via e-mail, almindelig post, sociale medier eller andet til direkte markedsføring eller andre kommercielle formål. Vi bruger også dine personoplysninger til at analysere og forbedre kvaliteten af vores produkter og tjenester, såsom at give dig kundeservice og eftersalg, og for at forstå dig som kunde (kundeoptimering). Dette giver os mulighed for at vurdere, hvad der interesserer dig, at måle og forstå effektiviteten af de annoncer, vi serverer for dig og andre, og til at levere relevant annoncering. Derudover, baseret på din brug af vores tjenester og produkter, som du har købt, kan vi målrette annoncering og andre markedsføringsmaterialer til dig, som er skræddersyet dine personlige præferencer og oplevelser.

    Vi kan også bruge dine personoplysninger til vores andre retmæssige, kommercielle interesser, som fx at drive og udvide vores forretningsaktiviteter; til at udvikle og forbedre eller modificere vores produkter og tjenester; til at generere aggregeret statistik om brugerne af vores produkter og tjenester; til at facilitere vores forretningsaktiviteter; til at drive vores virksomhedspolitikker og -procedurer; til at give os mulighed for at foretage virksomhedstransaktioner, som fx fusion, salg, omorganisering, overførsel af Rituals’ aktiver eller forretninger, overtagelse, konkurs eller lignende begivenhed; eller til andre retmæssige forretningsformål, der er tilladt af gældende lovgivning.

    Brug af oplysninger baseret på dit samtykke:
    Hvis du ikke har købt nogen produkter hos os, sender vi kun direkte markedsføringskommunikation (fx nyhedsbreve, kampagner, nyheder om produkter eller serviceopdateringer) via e-mail eller på anden vis elektronisk, via telefon eller almindelig post (fx brochurer), efter vi har modtaget dit samtykke til dette.

    Vi bruger dine helbredsdata til de formål, der er fremsat i denne privatlivspolitik, men vi gør det først, når vi har modtaget dit samtykke hertil.

    Børn under 16 år kan ikke juridisk give deres samtykke. I stedet for skal deres forældre eller værge give samtykke.

    Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage (se afsnittet Dine rettigheder nedenfor).
    For at overholde vores juridiske forpligtelser: Alle personoplysninger, som vi indsamler, kan blive brugt til at overholde en juridisk forpligtelse, som vi måtte være underlagt, som fx tilsynsmyndigheder, finansmyndigheder eller efterforskningsmyndigheder.

    4. SOCIALE MEDIER

    Når du deltager i forskellige fora på sociale medier som Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, LinkedIn osv. bør du være bekendt med og forstå de værktøjer, som disse sites leverer, og som giver dig mulighed for at vælge, hvordan du vil dele dine personoplysninger på din(e) profil(er) på de sociale medier.

    Rituals er bundet af tredjemænds praksis for og politikker om privatlivets fred, så vi opfordrer dig til at læse de gældende meddelelser om databeskyttelse, brugsbetingelser og relateret information om, hvordan dine personoplysninger bliver brugt på disse sociale medier.

    Afhængigt af de valg, du har foretaget vedrørende dine indstillinger på de forskellige sociale medier (og/eller i samkøring med dine indstillinger på Rituals’ sider), kan visse personoplysninger blive delt med Rituals om dine online aktiviteter og profiler på sociale medier (fx interesser, civilstatus, køn, brugernavn, billede, kommentarer og indhold, du slår op/deler etc.).

    5. DELING AF DINE PERSONOPLYSNINGER

    Vi deler dine personoplysninger med de følgende parter:

  • Andre selskaber inden for Rituals Group. Dine personoplysninger vil blive delt mellem de ansvarlige Rituals-selskaber, der kan bruge dine personoplysninger som beskrevet i denne privatlivspolitik. Et overblik over de relevante ansvarlige Rituals-selskaber kan findes her.

  • Tredjemandsleverandører. Vi antager tredjemænd, fra tid til anden, til at hjælpe os med at levere vores produkter og tjenester, herunder:

  • - Forretningsparterne, leverandører (fx IT-serviceudbydere) og underleverandører;
    - Kontaktcentre, til at hjælpe os med Kundeserviceafdelingen;
    - Reklame- og medievirksomheder, der udfører markedsføring og medieaktiviteter på vores vegne;
    - Analyse- og søgemaskineudbydere, der hjælper os med at forbedre og optimere vores website og apps, som fx Google Analytics.

    Ved at udbyde deres tjenester, vil de tilgå, modtage, opretholde eller på anden måde behandle personoplysninger på vores vegne. Vores kontrakter med disse serviceudbydere tillader ikke at bruge dine personoplysninger til deres egne (markedsførings)formål. I overensstemmelse med gældende juridiske krav tager vi rimelige kommercielle forholdsregler for at kræve, at disse tredjemandsleverandører sikrer dine personoplysninger tilstrækkeligt og kun bruger dem i overensstemmelse med vores anvisninger.

  • Virksomhedstransaktion. Derudover kan personoplysninger blive videregivet som del af eventuel fusion, salg eller overførsel af Rituals’ aktiver.

  • Tredjemænd i tilfælde af juridisk krav. Vi må også videregive dine personoplysninger, hvis vi mener, at vi er forpligtede til dette i henhold til loven.

  • Med samtykke. Vi kan også videregive oplysninger om dig, herunder dine personoplysninger, til andre tredjemænd, når du har givet dit samtykke eller anmodet om, at vi gør dette, for eksempel i en tilbudskampagne med en anden sponsor.


  • 6. INTERNATIONALE OVERFØRSLER AF DINE PERSONOPLYSNINGER

    I de fleste tilfælde vil dine personoplysninger blive behandlet inden for Den Europæiske Union. Vær dog venligst opmærksom på, at Rituals kan overføre og behandle de personoplysninger, du giver os, til andre lande end dit eget. Lovgivningen i disse lande kræver måske ikke det samme niveau af beskyttelse af dine personoplysninger. Rituals eller de tredjemandsleverandører, som vi bruger, vil derfor sørge for at sikre, at alle tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger er på plads, og at alle gældende lov og bestemmelser bliver overholdt i forbindelse med sådan en overførsel, især vedrørende personoplysninger, der overføres til lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Det betyder, at vi har indgået de juridisk nødvendige kontrakter med modtagerne af dine data, herunder standardkontraktbestemmelser, som er godkendt af Europa-Kommissionen eller anden tilsynsmyndighed, hvor det er pålagt.

    Du har ret til at modtage en kopi af al dokumentation, der viser de egnede beskyttelsesforanstaltninger, som er indført, ved at sende en anmodning til privacy@rituals.com.

    7. SIKKERHED

    Vi tager rimelige forholdsregler for at sikre, at dine personoplysninger er sikret på behørig vis ved at bruge passende tekniske, fysiske og organisatoriske foranstaltninger, så de er beskyttet mod uautoriseret eller uretmæssig brug, ændring, uautoriseret adgang eller videregivelse, utilsigtet eller forkert tilintetgørelse og tab.

    Vi tager forholdsregler til at begrænse adgangen til dine personoplysninger for de personer, der har brug for adgang til dem for et eller flere af formålene opført i denne privatlivspolitik. Derudover sikrer vi kontraktmæssigt, at alle tredjemandsleverandører behandler dine personoplysninger ligeledes sørger for at yde fortrolighed og integritet for dine data på en sikker måde.

    8. OPBEVARING AF DATA

    Vi opbevarer dine personoplysninger så længe det er krævet til det formål, de blev indsamlet og brugt til (fx den tid det er nødvendigt for at yde kundeservice, svare på spørgsmål eller løse tekniske problemer) med mindre en længere periode er nødvendig for vores juridiske forpligtelser eller for at forsvare et juridisk krav.

    9. DINE RETTIGHEDER

    I henhold til betingelserne, der er fremsat i lovgivningen, har du følgende rettigheder med hensyn til vores behandling af dine personoplysninger:

  • Ret til adgang - Du har ret til at anmode om bekræftelse på, om Rituals behandler personoplysninger om dig, og hvis det er tilfældet, få adgang til personoplysningerne og yderligere oplysninger. Ved anmodning kan vi også give dig en kopi af de personoplysninger, der gennemgår behandling;

  • Ret til berigtigelse - Du har ret til at anmode om, at Rituals retter, justerer eller fuldfører dine personoplysninger, hvis vi har unøjagtige eller ufuldstændige oplysninger om dig. Du kan også selv rette, justere eller fuldføre dine personoplysninger ved at opdatere din profil. Vi beder dig venligst om at sikre, at ændringer i personlige omstændigheder (fx adresseændring, bankkonto etc) meddeles til Rituals, så vi kan sikre, at dine personoplysninger er opdaterede. Rituals vil tage alle rimelige forholdsregler for at sikre, at alle personoplysninger er korrekte;

  • Ret til at trække samtykke tilbage - Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke til at modtage markedsføringskommunikation tilbage ved at følge instruktionerne i enhver markedsføringskommunikation eller ved at udfylde formularen nedenfor. Hvis vi bruger dine personoplysninger baseret på dit samtykke af andre årsager end markedsføringskommunikation, kan du trække dit samtykke tilbage ved at udfylde formularen nedenfor;

  • Ret til sletning - Du har ret til at anmode om sletning af irrelevante personoplysninger, vi har om dig, når (i) oplysningerne ikke længere er nødvendige i forhold til de formål, de blev indsamlet til; (ii) du trækker dit samtykke tilbage, og der ikke længere er juridisk grundlag for behandling; (iii) du gør indsigelse mod behandling i tilfælde af direkte markedsføringsformål, eller - i ethvert andet tilfælde - der ikke er noget altoverskyggende juridiske grundlag for behandling; (iv) vi retmæssigt har behandlet dine oplysninger. Hvis du har sådan en anmodning og alle krav er opfyldt, skal vi sikre os, at Rituals sletter oplysningerne, som vi ikke længere er under juridisk forpligtelse til at opbevare;

  • Ret til begrænsning af databrug - Du har ret til at begrænse vores brug af dine personoplysninger, når (i) du anfægter nøjagtigheden af personoplysningerne; (ii) brugen er uretmæssig, men du ikke ønsker, at vi sletter oplysningerne; (iii) vi ikke længere har behov for personoplysningerne til de relevante formål, men du behøver dem til etablering, udøvelse eller forsvar af juridiske krav; eller (iv) du har gjort indsigelse mod databrug berettiget af vores retmæssige interessers afventende verificering af, om Rituals har virkelig tungtvejende interesser i at fortsætte den relevante databrug;

  • Ret til dataportabilitet - i det omfang vi bruger dine personoplysninger til at udføre en aftale med dig, og de personoplysninger automatisk bliver behandlet, har du ret til at modtage alle disse personoplysninger, som du har givet til Rituals, i et almindeligt brugt og maskinlæsbart format, samt at pålægge os at overføre dem til en anden dataansvarlig, hvor det er teknisk muligt;

  • Ret til at gøre indsigelse - i det omfang vi er afhængige af vores retmæssige interesser til at bruge dine personoplysninger, har du ret til at gøre indsigelse mod sådan brug, og vi skal stoppe sådan behandling, medmindre vi enten kan fremvise tungtvejende juridiske grundlag for brug, der tilsidesætter dine interesser, rettigheder og friheder, eller hvor vi har behov for at behandle oplysningerne til etablering, udøvelse eller forsvar af juridiske krav. Du har også ret til at gøre indsigelse mod profileringsaktiviteter udført af Rituals;

  • Ret til at indgive en klage - Du har også ret til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed, særligt i din medlemsstat, hvis du mener, at indsamlingen og brugen af dine personoplysninger overtræder denne privatlivspolitik eller gældende lovgivning.

  • For yderligere oplysninger om dine rettigheder eller for at udøve dine rettigheder, kan du udfylde denne kontaktformular, og gøre følgende:

  • Vælg muligheden ’anmodning om privatlivets fred’ under ”Vælg emne”; og
  • Vælg den relevante underkategori; og
  • udfyld alle de e-mailadresser, som du bruger og har brugt til alle relaterede Rituals-Tjenester i kommentarboksen, såsom men ikke begrænset til registrering af nyhedsbrev, konto til webshoppen, appen til Wireless Perfume Diffuser osv.; og
  • upload en sortlinjet kopi af dit identitetskort/pas, som du har sortlinjet alle de oplysninger, som ikke er krævet for at identificere dig, som er det hele undtagen dit fornavn og efternavn. For at være mere præcis skal du gøre følgende sort:
  • - CPR-nr. (bemærk venligst, at på nogle identitetskort/pas er dette angivet 2 forskellige steder);
    - Dokumentnummer;
    - Nationalitet;
    - Fødselsdato;
    - Fødselssted;
    - Højde;
    - Udstedelsesdato;
    - Udløbsdato.

    Bemærk venligst, at den hollandske regering har oprettet en applikation (”Kopie-ID”), der faciliterer sorte linjer på pas, se her.

    Ved modtagelse af alle oplysningerne fremsat ovenfor, svarer vi på din anmodning i overensstemmelse med gældende lovgivning.

    10. ÆNDRINGER I POLITIKKEN

    Denne privatlivspolitik kan blive revideret fra tid til anden. Hvis der sker en grundlæggende ændring i brugen af dine personoplysninger, eller hvis ændringen er relevant for dig, sikrer vi, at oplysning gives til dig i god tid forud for ændringens ikrafttrædelse.

    11. KONTAKT OS

    Hvis du har spørgsmål til denne privatlivspolitik eller vores håndtering af dine personoplysninger generelt, kan du sende en e-mail til os på privacy@rituals.com og husk at indikere karakteren af din henvendelse.

    Vi, Rituals, bruger cookies og lignende teknologier. Vi bruger disse cookies til for eksempel at gemme dine præferencer og til at følge din adfærd på hjemmesiden og nogen gange også uden for hjemmesiden. Vi bruger disse oplysninger til forskellige formål, som for eksempel at forbedre hjemmesiden, tilpasse vores kommunikation baseret på dine behov og at måle resultaterne af de tilpasninger, vi har foretaget. Hvis du vil vide mere om, hvilke cookies, vi bruger, kan du læse mere her, eller, hvis du ikke ønsker, at vi bruger cookies, skal du klikke her. Ved at klikke på ACCEPTÉR eller ved at bruge vores hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.