Tietosuojakäytäntö



1. JOHDANTO


Tämä on Rituals Cosmetics Enterprise B.V:n (Keizersgracht 683, 1017 DW Amsterdam, The Netherlands) (jäljempänä ”Rituals” tai ”me”) tietosuojakäytäntö. Henkilötietojen asianmukainen käsittely on meille äärimmäisen tärkeää. Tämän vuoksi käsittelemme ja suojelemme henkilötietojasi erittäin huolellisesti. Noudatamme sovellettavien tietosuojalakien (yleinen tietosuoja-asetus mukaan lukien) määräyksiä.

Turvataksemme tietosuojasi mahdollisimman hyvin noudatamme seuraavia ydinarvoja:


  • Tiedot: Haluamme kertoa sinulle, miksi ja miten käytämme henkilötietojasi. Tämä kuvataan tässä tietosuojakäytännössä.

  • Rajoitettu keruu: Rajoitamme keräämämme ja käyttämämme tiedot huolellisesti vain siihen, mikä on tarpeen tuotteidemme myymiseksi ja/tai palveluidemme tarjoamiseksi (kuten jäljempänä on määritelty).

  • Turvallisuus: Käytämme asianmukaisia menetelmiä suojellaksemme henkilötietojasi ja edellytämme samaa myös osapuolilta, jotka käyttävät tietojasi meidän puolestamme. Rituals testaa ennakoivasti ja jatkuvasti verkkosivustojaan ja sovelluksiaan automaattisella tietoturvatarkastuksella.

  • Yksilön oikeudet: Kunnioitamme sovellettaviin tietosuojalakeihin perustuvia oikeuksiasi (mukaan lukien oikeuttasi päästä henkilötietoihisi sekä korjata tai poistaa niitä kyseisten lakien mukaisesti).

  • Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, kuinka toteutamme näitä ydinarvoja ja kunnioitamme ja suojelemme oikeuttasi yksityisyyteen. Pyydämme sinua lukemaan tämän ilmoituksen huolellisesti, sillä siinä määritellään perusteet, joiden nojalla käytämme henkilötietojasi, kun ostat tuotteitamme verkosta, myymälästämme tai muusta Ritualsin myyntipisteestä (”tuotteet”) tai kun käyt verkkosivustoillamme, asioit kanssamme tai muuten käytät palveluitamme ja sovelluksiamme (yhdessä ”palvelut”).


    Lue seuraavat tiedot huolellisesti, jotta ymmärtäisit henkilötietojasi koskevat näkökantamme ja menettelytapamme sekä sen, kuinka käsittelemme tietojasi.


    2. KERÄÄMÄMME JA KÄYTTÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

    Henkilötietoihin, joita keräämme, kun ostat tuotteitamme tai käytät palveluitamme, sisältyvät seuraavat (jäljempänä yhdessä ”henkilötiedot”):

  • Yhteystietosi. Nimesi, postiosoitteesi ja muut yhteystiedot, kuten puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, sekä kaikki muut meille antamasi yhteystiedot (kuten toimitusosoitteesi, kun ostat tuotteitamme verkosta).

  • Sähköiset tunnistetietosi ja muut tiedot, joita keräämme, kun käytät verkossa tarjoamiamme palveluita. Kun vierailet verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme tai kun kohtaat Ritualsin verkkomainontaa, keräämme tietoja evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla selaimesi tai laitteesi kautta. Keräämme esimerkiksi seuraavia tietoja: IP-osoitteesi, MAC-osoitteesi, selauskäyttäytymisesi, lempituotteesi ja -palvelusi sekä hylkäämäsi ostoskorin sisältö. Teemme näin, jotta voimme seurata käyntiäsi verkkosivustollamme ja suorittaa verkkoanalytiikkaa. Katso evästekäytännöstämme lisätietoja siitä, kuinka käytämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Käytämme myös yksityisyyttä kunnioittavia evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita analyysitietojen keräämiseen, kun hyödynnät (avaat, napsautat, luet, liikutat hiiren osoitinta jne.) uutiskirjettämme.

  • Tilitietosi. Kun luomme sinulle tilin Ritualsille (jos sovellettavissa esim. MyRituals) (verkossa tai myymälässä rekisteröitymishakemuksen täyttämällä), käytämme nimeäsi, sukupuoltasi, yhteystietojasi, syntymäaikaasi ja muita vapaaehtoisesti antamiasi tietoja, kuten tietoa siitä, mikä Ritualsin mallistoista on suosikkisi, mikä muu sinua kiinnostaa ja mitkä ovat suosikkikategoriasi tai millaista henkilökohtaista neuvontaa haluaisit saada (esim. Soulwear, ihonhoito, meikit tai hiustenhoito).

  • Ostoksesi myymälöistämme. Vain jos olet MyRituals-jäsen ja vahvistat henkilöllisyytesi maksuhetkellä (esim. MyRituals-jäsenkortillasi [numerolla], sähköpostiosoitteellasi ja/tai matkapuhelinnumerolla), voimme yhdistää MyRituals-profiiliisi myymälästämme tekemiäsi ostoksia koskevat tiedot, kuten ostostesi summan ja päivämäärän, ostamasi tuotteet tai palvelut, myymälän sijainnin, maksun tilan, pankkitilitiedot, (henkilökunta-)alennuksen, käytetyn kuponkikoodin (mikäli sellainen on), kaupan päälle saamasi lahjan (soveltuessa) ja valinnaisen henkilökohtaisen kortin tai kaiverruksen tiedot.

  • Ostoksesi verkossa. Virallisen Rituals-verkkokaupan tai muun Ritualsin virallisen sosiaalisen median kanavan kautta tekemiesi ostosten käsittelemiseksi käytämme nimeäsi, sukupuoltasi, puhelinnumeroasi, yhteystietojasi ja kaikkia muita ostoksiasi koskevia asianmukaisia tietoja, joihin kuuluvat esimerkiksi ostostesi summa ja päivämäärä, ostosten tekoon käyttämäsi laite, maksutapa, maksun tila, pankkitilitiedot, (henkilökunta-)alennus, käytetty kuponkikoodi (mikäli sellainen on), kaupan päälle saamasi lahja (soveltuessa), valinnainen henkilökohtaisen kortin tai kaiverruksen tiedot, toimitustapa ja toimitusosoite.

  • Tietosi, kun käytät Ritualsin tuoksulaitetta ja siihen liittyvää sovellusta. Jos käytät Ritualsin tuoksulaitteen sovellusta, tallennamme nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Jotta laitetta voidaan käyttää yhdessä sovelluksen kanssa, laitetta koskevia tietoja kerätään automaattisesti. Näihin tietoihin kuuluvat esimerkiksi WiFi-signaalien voimakkuus, akun tila, säiliön täyttö, tuoksu, asennettu versio, puhallin ja online-/offline-tila. Keräämme myös muita vapaaehtoisesti antamiasi tietoja, kuten tiedon huoneen koosta tai siitä, mikä huone on kyseessä.

  • Henkilötiedot, joita jaat kanssamme yksilöintiprosessin aikana, kun ostat yksilöidyn Rituals-tuotteen. Jos yksilöit Rituals-tuotteita kauttamme, käytämme yksilöintitietojasi (esim. nimeä, jonka haluat lisätä Rituals-tuotteisiin), jotta voimme käsitellä pyyntösi ja tarjota sinulle palveluitamme.

  • Tietosi, kun tilaat uutiskirjeemme. Jotta voimme tarjota sinulle inspiroivaa ja kaupallista sisältöä sisältävän Ritualsin uutiskirjeen, käytämme sähköpostiosoitettasi ja profiiliisi mahdollisesti lisäämiäsi lisätietoja, kuten nimeäsi, syntymäaikaasi ja lempimyymälääsi. Rituals lähettää myös yksilöityjä uutiskirjeitä, jotka perustuvat meille antamiisi tietoihin henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

  • Tallenteet (kameravalvonta-, tapahtuma- ja puhelutallenteet). Joissakin myymälöissämme käytetään kameravalvontaa. Kun käyt näissä myymälöissä, kameravalvontajärjestelmämme kuvaavat sinua. Jos osallistut tapahtumiin tai messuille, joita Rituals isännöi tai joihin se osallistuu, sinua saatetaan kuvata myös silloin, jos kuvaamme videomateriaalia kyseisestä tapahtumasta tai messuista. Jos soitat meille esittääksesi kysymyksen tai valituksen, puhelusi tallennetaan.

  • Viestinnän yhteydessä antamasi tiedot. Kaikki tiedot, joita annat asioidessasi kanssamme sähköpostitse, verkossa, puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai muuten, kuten kysymykset, pyynnöt tai valitukset.

  • Tietosi, jotka liittyvät arpajaisiin, tilaa ja voita -kampanjoihin, asiakashankintakampanjoihin, kilpailuihin tai tuotekokeiluihin. Kaikki tiedot, joita annat osallistuessasi arpajaisiin, tilaa ja voita -kampanjoihin, asiakashankintakampanjoihin, kilpailuihin tai tuotekokeiluihin.

  • Arvostelusi, arviosi ja palautteesi. Mielipiteet, kokemukset, mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet sekä tuotteita tai tapahtumia koskevat arviot, joita julkaiset verkkosivustoillamme tai jaat kanssamme verkossa tai sosiaalisen median kautta.

  • Terveystiedot. Voimme myös kerätä terveyteesi liittyviä tietoja, kuten tietoja allergioistasi. Käytämme ainoastaan vapaaehtoisesti meille antamiasi terveystietoja ja vain etukäteen antamallasi suostumuksella tai sinun pyynnöstäsi ja vain tässä tietosuojakäytännössä ilmoitettuihin tarkoituksiin. Voit kieltää tietojen käytön tai peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, kuten jäljempänä on määritetty (ks. kohta ”Sinun oikeutesi”).

  • 3. HENKILÖTIETOJEN KÄYTÖN TARKOITUKSET

    Käytämme keräämiämme henkilötietoja ainoastaan seuraaviin tarkoituksiin:

    Kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön paneminen: Jotta voisimme täyttää kanssasi tekemäämme sopimukseen perustuvat velvoitteemme ja tarjota sinulle pyytämiäsi tuotteita, palveluita ja tietoja sekä hallinnoida ja käsitellä pyyntöjäsi, tiedusteluitasi tai valituksiasi. Tähän sisältyvät myös tuotteidemme ostomahdollisuuden ja MyRituals-ohjelmaan osallistumisen tarjoaminen sinulle, asiakaspalvelua koskeviin pyyntöihisi vastaaminen, tiedusteluihisi vastaaminen sekä tuotteitamme ja palveluitamme koskevien tärkeiden tietojen toimittaminen sinulle pyynnöstäsi jne.

    Oikeutetut kaupalliset etumme: Käytämme henkilötietojasi edellä kuvatuilla tavoilla (sekä kootussa muodossa että henkilötasolla) mainostaaksemme tuotteitamme ja palveluitamme ja ottaaksemme sinuun yhteyttä sähköpostitse, postitse, sosiaalisen median kautta tai muuten suoramarkkinointia tai muita kaupallisia tarkoituksia varten. Teemme tätä esimerkiksi saadaksemme sinut liittymään MyRituals-jäseneksi (jos et vielä ole jäsen) sekä kertoaksemme MyRituals-jäsenille uusimmista tuotteistamme ja palveluistamme ja kutsuaksemme heitä osallistumaan vain heille suunnattuihin kampanjoihin ja tapahtumiin.

    Käytämme henkilötietojasi myös analysoidaksemme ja parantaaksemme tuotteidemme ja palveluidemme laatua, esimerkiksi tarjotaksemme sinulle asiakaspalvelua ja jälkimarkkinointia, sekä ymmärtääksemme sinua paremmin asiakkaana (asiakasoptimointi). Näin voimme profiilien pohjalta arvioida mahdollisia kiinnostuksen kohteitasi, mitata ja ymmärtää sinulle ja muille tarjoamamme uutiskirjesisällön ja mainonnan tehokkuutta sekä tarjota merkityksellistä sisältöä ja mainontaa. Lisäksi voimme ostamiesi palveluidemme ja tuotteidemme sekä meille antamiesi tietojen perusteella kohdentaa sinulle mainoksia ja muita markkinointimateriaaleja, jotka on räätälöity henkilökohtaisten mieltymystesi ja kokemustesi mukaan.


    Voimme myös käyttää henkilötietojasi muita oikeutettuja kaupallisia etujamme varten, joihin kuuluvat esimerkiksi liiketoimintamme harjoittaminen ja laajentaminen, tuotteidemme ja palveluidemme kehittäminen ja parantaminen tai muokkaaminen, kontaktipisteiden löytäminen meidän ja asiakkaidemme välillä asiakkaidemme toiveiden ymmärtämiseksi paremmin, koottujen tilastotietojen luominen tuotteidemme ja palveluidemme käyttäjistä, liiketoimintamme edistäminen, yhtiömme käytäntöjen ja menettelytapojen noudattaminen, yritysjärjestelyiden, kuten fuusion, myynnin, uudelleenjärjestelyn, Ritualsin omaisuuden tai liiketoiminnan siirron, yritysoston, konkurssin tai vastaavan toteuttaminen sekä muut sovellettavan lain sallimat oikeutetut liiketoiminnalliset tarkoitukset.


    Tietojen käyttäminen sinun suostumuksellasi:
    Käsittelemme henkilötietojasi vain niihin tarkoituksiin, joihin olet antanut suostumuksesi.

    Jos et ole MyRituals-jäsen ja/tai jos et ole ostanut meiltä tuotteita, lähetämme sinulle suoramarkkinointia (kuten uutiskirjeitä, kampanjoita, tuotteita koskevia uutisia tai palvelupäivityksiä) sähköpostitse tai muulla sähköisellä tavalla, puhelimitse tai postitse (esim. mainoslehtiset) vain, jos olemme saaneet siihen suostumuksesi. Pyydämme myös suostumuksesi tiettyjen evästeiden sijoittamiselle ja käsittelylle (katso lisätietoja evästekäytännöstämme).

    Käytämme terveystietojasi tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin, mutta vain sen jälkeen, kun olemme saaneet siihen suostumuksesi.

    Alle 16-vuotiaat lapset eivät voi antaa lainmukaista suostumusta. Suostumus on sen sijaan saatava heidän vanhemmiltaan tai laillisilta huoltajiltaan.

    Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa (ks. alta kohta ”Sinun oikeutesi”).
    Lakisääteisten velvoitteidemme noudattaminen: Voimme käyttää kaikkia keräämiämme henkilötietoja täyttääksemme esim. valvonta-, vero- tai tutkintaviranomaisten määräämän lakisääteisen velvoitteemme.

    4. SOSIAALINEN MEDIA

    Kun käytät erilaisia sosiaalisen median foorumeita, kuten Facebookia, Twitteriä, Pinterestiä, Instagramia, LinkedIniä jne., sinun on tiedettävä ja ymmärrettävä, miten voit käyttää näillä sivustoilla olevia työkaluja määrittääksesi, kuinka jaat henkilötietojasi sosiaalisen median profiileissasi.


    Näiden kolmansien osapuolien tietosuojamenettelyt ja -käytännöt sitovat Ritualsia, joten kehotamme sinua lukemaan asianmukaiset tietosuojakäytännöt, käyttöehdot ja muut tiedot siitä, kuinka henkilötietojasi käytetään näissä sosiaalisen median ympäristöissä.


    Tämän lisäksi sosiaalisen median eri sivustoilla (ja/tai Rituals-sivuilla) tekemistäsi asetuksista riippuen Ritualsin kanssa voidaan jakaa tiettyjä henkilötietoja, jotka liittyvät verkkotoimintaasi ja profiileihisi sosiaalisessa mediassa (esim. kiinnostuksen kohteet, siviilisääty, sukupuoli, käyttäjänimi, valokuva ja julkaisemasi/jakamasi kommentit ja sisältö jne.).


    5. HENKILÖTIETOJESI JAKAMINEN

    Jaamme henkilötietojasi seuraavien osapuolien kanssa:

  • Muut Rituals-konsernin yksiköt. Henkilötietojasi voidaan jakaa vastuussa olevien Rituals-yksiköiden kesken, ja ne voivat käyttää henkilötietojasi tässä tietosuojakäytännössä kuvatuilla tavoilla. Tiedot vastuussa olevista Rituals-yksiköistä löytyvä täältä.


  • Kolmannen osapuolen toimittajat. Kolmannet osapuolet auttavat meitä ajoittain tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamisessa. Näihin kolmansiin osapuoliin kuuluvat esimerkiksi seuraavat:


  • - liikekumppanit, toimittajat (kuten IT-palveluiden tarjoajat) ja alihankkijat

    - yhteyskeskukset, jotka avustavat meitä kuluttajapalveluosastolla

    - mainonta- ja mediayritykset, jotka suorittavat markkinointi- ja mediatoimenpiteitä puolestamme

    - analytiikka- ja hakukonetarjoajat, jotka avustavat meitä verkkosivustomme ja sovellustemme parantamisessa ja optimoinnissa, esim. Google Analytics.


    Palveluitaan tarjotessaan näillä osapuolilla on pääsy henkilötietoihin, ja ne voivat vastaanottaa, ylläpitää tai muuten käsitellä niitä puolestamme. Joissakin tapauksissa henkilötietosi saadaan mainonta- ja mediayrityksiltä, jotka suorittavat puolestamme markkinointi- ja mediatoimenpiteitä. Näiden palveluntarjoajien kanssa tekemämme sopimukset eivät salli niiden käyttää henkilötietojasi omiin (markkinointi)tarkoituksiinsa. Sovellettavien lakisääteisten vaatimusten mukaisesti ryhdymme kaupallisesti kohtuullisiin toimiin vaatiaksemme, että tällaiset kolmannen osapuolen toimittajat suojelevat henkilötietojasi asianmukaisesti ja käsittelevät niitä ainoastaan meidän ohjeidemme mukaisesti.


  • Sosiaalisen median osapuolet. Saatamme jakaa turvallisella (pseudonymisoidulla) tavalla sähköpostiosoitteita sosiaalisen median osapuolten kanssa (esim. Facebook, Google), jotta voimme tavoittaa (vertailukelpoisia) kohdeyleisöjä sosiaalisen median kautta. Nämä yleisöt näkevät tämän jälkeen heille soveltuvia mainoksia ja/tai hakutuloksia.

  • Yritysjärjestelyt. Lisäksi henkilötietoja voidaan luovuttaa fuusion tai Ritualsin omaisuuden myynnin tai siirron yhteydessä.

  • Kolmannet osapuolet, kun lainsäädäntö sitä edellyttää. Voimme myös luovuttaa henkilötietojasi, kun uskomme lainsäädännön edellyttävän sitä.

  • Suostumuksen nojalla. Jos olet antanut suostumuksesi tai pyytänyt sitä, voimme myös luovuttaa sinua koskevia tietoja, henkilötiedot mukaan lukien, muille kolmansille osapuolille, kuten toiselle sponsorille, myynninedistämiskampanjan yhteydessä.

  • 6. HENKILÖTIETOJESI KANSAINVÄLISET SIIRROT

    Useimmissa tapauksissa henkilötietojasi käsitellään Euroopan unionin alueella. Huomaa kuitenkin, että Rituals voi siirtää meille antamiasi henkilötietoja asuinmaasi ulkopuolelle muihin maihin ja käsitellä niitä näissä maissa. Näiden maiden lainsäädännöt eivät ehkä tarjoa samaa suojaa henkilötiedoillesi. Tämän vuoksi Rituals ja kolmannen osapuolen toimittajat pyrkivät varmistamaan, että käytössä ovat kaikki asiamukaiset suojatoimet ja että kaikkia sovellettavia lakeja ja määräyksiä noudatetaan tällaisten siirtojen yhteydessä, erityisesti, kun henkilötietoja siirretään Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Näin ollen olemme tehneet tietojesi vastaanottajien kanssa laillisesti välttämättömät sopimukset, joihin sisältyvät vakiosopimuslausekkeet, jotka Euroopan komissio tai tarvittaessa muu valvontaviranomainen on hyväksynyt.


    Sinulla on oikeus saada kopio kaikista asiakirjoista, joista käyttämämme suojatoimet ilmenevät, lähettämällä pyyntösi osoitteeseen privacy@rituals.com.


    7. TURVALLISUUS

    Pyrimme kohtuullisin keinoin varmistamaan, että henkilötietojasi suojataan asianmukaisilla teknisillä, fyysisillä ja organisatorisilla toimilla, jotta ne ovat suojassa luvattomalta tai lainvastaiselta käytöltä, muuttamiselta, luvattomalta pääsyltä tai luovutukselta, vahingossa tapahtuvalta tai luvattomalta tuhoamiselta ja häviämiseltä.


    Ryhdymme toimenpiteisiin rajoittaaksemme pääsyn henkilötietoihisi ainoastaan niille henkilöille, joilla on tarve päästä henkilötietoihisi tässä tietosuojakäytännössä määritettyä tarkoitusta varten. Lisäksi varmistamme sopimuksin, että kaikki henkilötietojasi käsittelevät kolmannen osapuolen toimittajat varmistavat tietojesi luottamuksellisuuden ja eheyden turvallisella tavalla.


    8. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

    Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen niiden tarkoitusten kannalta, joita varten niitä on kerätty ja käytetty (esimerkiksi niin kauan kuin asiakaspalvelun tarjoaminen, kyselyihin vastaaminen tai teknisten ongelmien ratkaiseminen edellyttää), ellei lakisääteisten velvoitteidemme täyttäminen tai oikeusvaateen puolustaminen edellytä pidempää säilytysaikaa.


    9. SINUN OIKEUTESI

    Sinulla on sovellettavassa laissa säädetyin edellytyksin seuraavat henkilötietojesi käsittelyyn liittyvät oikeudet:


  • Oikeus saada pääsy tietoihin – Sinulla on oikeus pyytää vahvistusta siitä, käsitteleekö Rituals sinua koskevia henkilötietoja, ja jos näin on, sinulla on oikeus päästä henkilötietoihisi ja saada lisätietoja. Pyynnöstäsi voimme myös toimittaa sinulle kopion käsiteltävistä henkilötiedoista.

  • Oikeus tietojen oikaisemiseen – Sinulla on oikeus pyytää, että Rituals korjaa, muuttaa tai täydentää henkilötietojasi, jos hallussamme on virheellisiä tai puutteellisia sinua koskevia tietoja. Profiiliasi päivittämällä voit myös itse korjata, muuttaa tai täydentää henkilötietojasi. Pyydämme sinua myös varmistamaan, että ilmoitat henkilökohtaisessa tilanteessasi tapahtuvista muutoksista (esim. osoitteen tai pankkitilin muutos jne.) Ritualsille, jotta voimme varmistaa, että henkilötietosi ovat ajan tasalla. Rituals pyrkii kohtuullisin keinoin varmistamaan, että kaikki henkilötiedot ovat oikein.

  • Oikeus peruuttaa suostumus – Sinulla on oikeus peruuttaa markkinointiviestin vastaanottamiseen antamasi suostumus milloin tahansa. Voit peruuttaa suostumuksesi noudattamalla markkinointiviestissä annettuja ohjeita tai täyttämällä lomakkeen, kuten jäljempänä on kuvattu. Jos käytämme henkilötietojasi suostumuksellasi muihin tarkoituksiin kuin markkinointiviestintään, voit peruuttaa suostumuksesi täyttämällä lomakkeen, kuten jäljempänä on kuvattu.

  • Oikeus tietojen poistamiseen – Sinulla on oikeus pyytää hallussamme olevien epäolennaisten henkilötietojesi poistamista, kun (i) tiedot eivät ole enää tarpeen sen tarkoituksen kannalta, jota varten ne kerättiin; (ii) peruutat suostumuksesi, ja tietojen käsittelylle ei ole muuta oikeudellista perustetta; (iii) vastustat käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksia varten tai – kaikissa muissa tapauksissa – käsittelylle ei ole perusteltua syytä; (iv) olemme käsitelleet tietojasi lainvastaisesti. Jos haluat esittää tällaisen pyynnön ja kaikki edellytykset täyttyvät, varmistamme, että Rituals poistaa tiedot, joiden säilyttämiseen meillä ei ole lakisääteistä velvoitetta.

  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – Sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käyttöä toimestamme, kun (i) kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden; (ii) käsittely on lainvastaista, mutta et halua meidän poistavan tietoja; (iii) emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai (v) olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä oikeutettujen etujemme nojalla odotettaessa sen todentamista, edellyttävätkö Ritualsin huomattavan tärkeät edut kyseisten tietojen käyttöä.

  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – Siltä osin kun käytämme henkilötietojasi täyttääksemme kanssasi tekemämme sopimuksen ja edellyttäen, että kyseisiä henkilötietoja käsitellään automaattisesti, sinulla on oikeus saada kaikki tällaiset Ritualsille antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja saada ne myös siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli sen on teknisesti mahdollista.

  • Vastustamisoikeus – Siltä osin kun käytämme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme nojalla, sinulla on oikeus vastustaa tällaista käyttöä, ja meidän on lopetettava tällainen käsittely, ellemme voi joko osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Sinulla on myös oikeus vastustaa Ritualsin tekemää profilointia.

  • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle – Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti jäsenvaltiossa, jossa asut, mikäli katsot henkilötietojesi keruun ja käytön olevan tämän tietosuojakäytännön tai sovellettavan lainsäädännön vastaista.

  • Jos haluat saada lisätietoja oikeuksistasi tai käyttää jotain oikeuksistasi, täytä tämä yhteydenottolomake ja toimi seuraavasti:


  • Valitse ”Tietosuojaa koskeva pyyntö” (Privacy request) kohdasta ”Valitse aihe” (Choose subject).
  • Valitse sopiva alakategoria.
  • Lisää kommenttiruutuun kaikki sähköpostiosoitteet, joita käytät ja olet käyttänyt Ritualsin palveluita, kuten uutiskirjeen tilausta, verkkokaupan tiliä ja langattoman tuoksulaitteen sovellusta, varten.
  • Lataa henkilökortistasi/passistasi kopio, josta olet mustannut kaikki tunnistamisesi kannalta tarpeettomat tiedot, eli kaiken, paitsi etu- ja sukunimesi. Tarkemmin sanottuna peitä mustalla seuraavat tiedot:
  • - henkilötunnus (huomaa, että joissakin henkilökorteissa/passeissa tämä ilmoitetaan kahdessa eri paikassa)
    - asiakirjanumero
    - kansallisuus
    - syntymäaika
    - syntymäpaikka
    - pituus
    - myöntämispäivä
    - viimeinen voimassaolopäivä.


    Huomaa, että Alankomaiden hallitus on luonut sovelluksen (”Kopie ID”), jolla passeissa olevat tiedot on erityisen helppo mustata. Katso: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs.


    Kun olemme vastaanottaneet kaikki edellä ilmoitetut tiedot, vastaamme pyyntöösi sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.


    10. KÄYTÄNTÖÖN TEHTÄVÄT MUUTOKSET

    Tätä tietosuojakäytäntöä saatetaan ajoittain muuttaa. Jos henkilötietojesi käytön luonteeseen tulee olennainen muutos tai jos muutos on kannaltasi muuten olennainen, varmistamme, että tiedotamme sinulle asiasta hyvissä ajoin ennen muutoksen astumista voimaan.


    11. OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

    Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai henkilötietojesi käsittelystä yleensä, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@rituals.com ja muista ilmoittaa kysymyksesi aihe.